Organizatorzy:

Temat:

VI edycja Ogólnopolskiego Forum Bezpieczna Maszyna

Termin i lokalizacja:

25.04.2019 r., g. 9.00-16.00
Akademia Techniczno-Humanistyczna
ul. Willowa 2, 43-309 Bielsko-Biała

Program Forum:

  • 09.00 – 09.30    30 min    Rejestracja uczestników / Konsultacje przy stanowiskach tematycznych
  • 09.30 – 09.45    15 min    Przywitanie uczestników i otwarcie VI edycji Ogólnopolskiego Forum Bezpieczna Maszyna

I sesja: Zasady kształtowania bezpieczeństwa przy budowie, eksploatacji i modernizacji maszyn

  • 09.45 – 10.30    45 min    Wymagania bezpieczeństwa dla robotów kolaborujących – mgr inż. Paulina Tyszko, Elokon Polska Sp. z o.o.
  • 10.30 – 11.15    45 min    Wybór metody oceny ryzyka – mgr inż. Andrzej Oleśkiewicz, Elokon Polska Sp. z o.o.
  • 11.15 – 11.30    15 min    Oferta usług badawczych – Dział Nauki i Współpracy Zewnętrznej ATH
  • 11.30 – 12.00    30 min    Przerwa kawowa (konsultacje przy stanowiskach tematycznych)
  • 12.00 – 12.45    45 min    WARSZTATY: Praktyczne wykorzystanie oceny ryzyka – mgr inż. Andrzej Oleśkiewicz, Elokon Polska Sp. z o.o.
  • 12.45 – 13.15    30 min    Nadzór rynku nad maszynami i innymi urządzeniami technicznymi – Nadinspektor PIP Włodzimierz Łabanowski.

II sesja: Techniczne środki bezpieczeństwa – zasady doboru i eksploatacji

  • 13.15 – 13.45    30 min    Metody zabezpieczania stref niebezpiecznych i ruchomych części maszyn – mgr Paweł Kędzierski, Astat Sp. z o.o.
  • 13.45 – 14.15    30 min    Techniczne środki bezpieczeństwa przy projektowaniu i eksploatacji maszyn – mgr inż. Piotr Sodulski, Panasonic Electric Works Polska Sp. z o.o.
  • 14.15 – 15.00    45 min    Przerwa kawowa (konsultacje przy stanowiskach tematycznych)
  • 15.00 – 15.30    30 min    Zastosowanie sygnalizatorów optycznych i dźwiękowych w bezpieczeństwie maszyn – mgr inż. Michał Nowak, Astat Sp. z o.o.
  • 15.30 – 16.00    40 min    Dyskusja: Co to znaczy (nie)bezpieczna maszyna? – Podsumowanie i zakończenie Forum.

Zapewniamy:

  • Materiały szkoleniowe
  • Catering w trakcie wydarzenia
  • Imienny certyfikat uczestnictwa w Ogólnopolskim Forum „Bezpieczna Maszyna”
  • Konsultacje i wsparcie doradców technicznych
  • Niespodziankę – atrakcja dla uczestników Forum
  • Atrakcyjną ofertę rabatową dla firm uczestniczących w Forum

Koszt:

  • Całkowity koszt uczestnictwa wynosi 269,00zł brutto/os. (218,70zł netto/os.)
    Płatne przelewem na konto bankowe firmy ASTAT sp. z o.o.

Relacje z poprzednich edycji:

  • V edycja Ogólnopolskiego Forum „Bezpieczna Maszyna” – 17.04.2018, Rzeszów: relacja >>
  • IV edycja Ogólnopolskiego Forum „Bezpieczna Maszyna” – 21.11.2017, Politechnika Gdańska: relacja >>
  • III edycja Ogólnopolskiego Forum „Bezpieczna Maszyna” – 06.12.2016, Politechnika Śląska w Gliwicach: relacja >>
  • II edycja Ogólnopolskiego Forum „Bezpieczna Maszyna” – 2015, Poznań
  • I edycja Ogólnopolskiego Forum „Bezpieczna Maszyna” – 2014, Łódź